Cum pot team building-urile sa creasca prezenta la birou
Dupa o perioada cu pondere ridicata de work from home, organizatiile se afla acum in fata unei noi realitati: aceea de a face trecerea, in mod gradual si cu responsabilitate, catre lucrul de la birou.
Observam in interiorul companiilor o atentie si mai crescuta pentru preferintele si asteptarile angajatilor, pentru gasirea unor variante optime de lucru si pentru obtinerea unui echilibru intre rezultatele organizatiei si satisfactia la locul de munca.
Iar acest lucru se observa si in solicitarile pe care le primim de la clientii nostri pentru activitatile de team building.
Dupa ce am implementat cu succes mai multe formate de evenimente, putem spune acum ca exista deja un trend care se concretizeaza in doua directii, ambele avand ca rezultat costientizarea beneficiilor de apartenenta la echipa, redescoperirea colegilor si aprecierea suportului primit de la ei.
Iata care sunt cele doua tendite vazute de noi, atunci cand vorbim de utilizarea activitatilor de team building pentru regruparea echipelor si pentru cresterea apetitului de a lucra la birou:
- Valorificarea echipei si celebrarea momenteleor de reunire prin programe de team building bine structurate, cu agenda clara si focus pe obiective specifice. De obicei sunt organizate pe perioade de 2-3 zile, in afara biroului cu activitati care sa implice 100% participantii, sa sustina reconectarea, integrarea colegilor noi, sa faciliteze un cadru si o baza optime pentru redescoperirea socializarii si comunicarii autentice, empatice. Flow-ul este acelasi pentru toti participantii si intreaga echipa construieste, caramida cu caramida, un proces comun de crestere si valorificare a aportului personal.
- A doua tendinta, cu o crestere tot mai mare: activitati de reconectare „a la carte”, in care participantii au o agenda de team building flexibila, cu mult timp liber, imbogatit cu activitati de echipa punctuale pe care le pot alege in functie de preferinte. Acest lucru presupune ca organizatorii sa gandeasca si sa puna la dispozitie mai multe concepte si activitati interactive, cu durata de maxim 1-2 ore, pentru grupuri mici, din care participantii sa poate alege, la fata locului activitatea potrivita, tocmai pentru a lasa spatiu si posibilitatea ca fiecare participant sa-si petreaca timpul, in interiorul unei echipe si intr-un cadru organizat, in functie de ritmul si de nevoile proprii.
Indiferent de varianta aleasa, socializarea, reactivarea spiritului de echipa si activitatile unice vor creste apetitul pentru o prezenta crescuta alaturi de colegi, inclusiv la birou.
No Comments