Ne-am mutat cu totii biroul acasa – asta e clar, inca de acum 2 saptamani si ceva. Iar in privinta lucratului la calculator, nu simtim o mare diferenta. Dar ce faci atunci cand iti e tot mai greu sa pui “pe pauza” organizarea efectiva a team building-urilor, interactiunea cu participantii si crearea unor momente unice!? Cand simti nevoia sa faci ceea ce iti place atat de mult!?

Din fericire, dupa cateva zile de tatonare, solutia salvatoare ne-a aparut direct in fata: am decis sa ramanem “in priza” si sa ne dezvoltam abilitatile, lucrand intens cu grupurile pe care le avem acum la dispozitie. Si credeti-ne, nu e nici pe departe atat de simplu cum pare. Iata cateva elemente comune ale grupurilor cu care noi, cei din echipa Paprika Events (cel mai probabil e si cazul vostru) lucram, fiecare la casa lui, aproape in fiecare zi, in aceasta perioada:

  • grupuri mici si foarte mici (2-8 persoane) – cam cat o familie cu sau fara copii/bunici
  • locatie fixa: bucatarie-living 
  • intervalul de varsta: foarte…cel mai mare – de la 2-3 ani pana la 70+
  • tipologia participantilor: hmmm…hmmm…inca lucram la a afla acest aspect :).

In cazul in care nu este foarte clar sau daca ati citit pe diagonala, lasam scris aici: este vorba de familiile noastre. Familia a devenit pentru noi spatiul in care ne exersam abilitatile de organizare a team building-urilor. Ne-am dat seama ca e foarte bine sa folosim toate experienta acumulata, pentru a dezvolta in cadrul familiei, aceleasi valori pe care le urmarim in activitatile de business: sa ne coordonam, sa comunicam mai bine, sa ne intelegem cu adevarat unul pe altul, sa fim mai veseli si mai relaxati, sa ne bucuram mai mult de cei de langa noi.

Asa ca, o data la cateva zile, organizam activitati de team building care sa ne dezvolte echipa…familia. Si iata,

7 activitati preluate din programele noastre de team building, pe care va recomandam sa le faceti si voi acasa, cu cei dragi:

 

      1. Cook&Fun – este cel mai la indemana program de team building in aceasta perioada, intrucat gatitul a devenit noul sport international. Va recomandam sa va focusati pe cina. Sa alegeti un coordonator care sa pregateasca retetele si ingredientele si sa-i ajute pe ceilalti. Puteti face echipe de cate 2-3, alegeti retete cat mai simple si rapide (de obicei sunt si cele mai sanatoase). Ca tematica va propunem: seara cu specific libanez, seara de salate, seara de canape-uri, seara cu specific italienesc (nu putea lipsi pizza, desigur). Nu uitati sa decorati masa si sa faceti o poza de final cu toate preparatele, pentru a o trimite ulterior prietenilor, pentru inspiratie. Gatitul face minuni!

 

       2. Movie Camp: casa devine un mare studio de filmare. Task-ul e sa faceti un film de 30 de secunde, dintr-o singura filmare, dupa o tema data. Folositi telefoanele din dotare si toata recuzita din casa :). Cu cat tema e mai haioasa, cu atat vor fi mai implicati participantii. Iata doua propuneri: “Ce a fost inainte: gaina sau oul?”, “Lectia de limba romana predata de un profesor japonez”. La final, organizati o gala de Oscar in care prezentati filmele si va puteti imbraca adecvat :).

      3. Photo Hunt – aveti nevoie de o lista de lucruri haioase care trebuie fotografiate intr-o anumita perioada de timp. Pentru aceasta activitate tot ce va trebuie sunt telefoanele si inspiratia. Iar lista cu lucrurile sau actiunile de fotografiat trebuie sa fie cat mai surprinzatoare. De exemplu: „cel mai vechi tricou al tatalui” sau „poșeta preferata a mamei”. Sau sa refaceti picturi sau poze celebre, folosind recuzita din casa: “Cina cea de taina”, “Monalisa”. La final, pentru o experienta completa, vizualizati rezultatele pe ecranul televizorului. Puteti pregati un power point in care sa scrieti tema, iar apoi, imediat sa treceti poza obtinuta – efectul va fi maxim.

     4. Marshmallow Masterpiece – Cosntruiti structuri stabile folosind: marshmallows, scobitori sau bete de frigarui si banda adeziva. Cautati modalitati amuzante pentru a testa stabilitatea structurii. Va sta sub greutatea unui prosop umed.

     5. Street Food Fest: Creati propriul festival de street food, acasa. Cu siguranta in ultimele saptamani ati facut curat in spatiile de depozitare, prin rafturi sau daca aveti curte, prin curte. Si ati descoperit cutii, cartoane, plastice, lemne si alte lucruri pe care le-ati pastrat, dar inca nu stiti pentru ce. O idee ar fi sa-i provocati pe cei din familie sa-si faca un stand de vanzare street food: daca aveti cartoane – sa le decupeze si coloreze pentru a-si face o identitate: numele afacerii, slogan, nume produse. Din lemne si alte obiecte solide faceti o structura pe care sa asezati produsele vandute. Iar pentru produse, puteti alege de la limonada, la sandivsuri, hod dog sau dulceata pe paine. Folositi doar resursele disponibile in casa. Petrecerea de festival poate continua cu impletit de codite, karaoke, tatuaje cu pixul :).

 

    6. Treasure Hunt: Recunoasteti acele momente in care unul din membrii familiei pierde un lucru in casa, si toata familia e nevoita sa se agite? Vi s-a intamplat vreodata :)? Celebra activitate de team building Treasure Hunt, poate fi folosita acum pentru a ne dezvolta abilitatea de a gasi lucruri si, cel mai important: de a avea rabdare atunci cand cautam :). Coordonatorul va ascunde jucarii, haine sau alte obiecte si va crea cate un biletel cu o poveste pentru fiecare obiect ascuns, oferind astfel indicii despre obiect si locul in care acesta este ascuns. O idee foarte apreciata este cea in care se ascund ingredientele pentru cina :). Se pot face echipe de 2 persoane, fiecare echipa va trage un biletel si va porni in cautare.  E nevoie de un timp limita si de aportul intregii echipe pentru ca toate obiectele sa fie gasite in intervalul stabilit.

 

    7. Bazar Fest:  Lansati provocarea de a crea obiecte artizanale pe care sa le puteti oferi cadou rudelor atunci cand va veti reintalni. Adunati de prin casa tot felul de materiale, sfori, borcanase, sticlute, cutiute si decorati-le cat mai creativ. Inainte de activitate, facilitatorul poate cauta pe internet cateva tehnici de decorare din care sa va inspirati. Stabiliti un interval clar de timp pe care il aveti la dispozitie pentru a lucra, iar la final organizati o mini expozitie si fotografiati toate exponatele. Rezultatul va va impresiona, indiferent de talentul artistic al creatorilor.

 

 

In zilele ce urmeaza vom posta detalii despre cum a decurs implementarea acestor activitati la noi acasa si asteptam cu interes si feedback-ul nostru. Ce recomandari ati avea? Cum pot fi transpuse aceste activitati in mediul familial pentru un rezultat cat mai bun? 

Asteptam mesajele voastre pe pagina Paprika Events de facebook sau in comentariile de mai jos.