Am facut un top al celor mai apreciate si mai cerute deserturi din cadrul sesiunilor de team cooking. Castigator detasat a iesit un desert pe cat de rapid, pe atat de savuros si de sanatos: Cheesecake descompus cu coulis de mango. Iata mai jos reteta, ne bucuram sa o impartasim cu voi.
Cheesecake descompus cu coulis de mango
Ingrediente (10 portii):
- Biscuiti cacao – 2 pachete
- Unt Lurpak– 1 pachet
- Mango – 2 buc (foarte coapte)
- Lamaie – 1 buc si 1/2
- Rom – 100 ml
- Avocado copt – 3 buc
- Banane – 4 buc
- Mascarpone – 400 g
- Crema de branza Grace – 400 g
- Miere – 100 ml
- Flori comestibile
Mod de preparare:
- Zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu unt topit pana obtii “un pamant”;
- Lasa-i sa se raceasca la temperatura camerei;
- Curata mango si taie-l cuburi;
- Pune-l in castron cu putina apa, rom, jumatate din cantitatea de miere si suc de lamaie si blendeaza-l;
- Daca nu e suficient de inchegat, adauga-l putin pe foc;
- Blendeaza avocado cu banana, mascarpone, crema de branza Grace si restul de miere;
- Asaza-le in straturi in recipiente si lasa-le la frigider cca o ora inainte de a le servi;
- Decoreaza cu flori comestibile.