Am facut un top al celor mai apreciate si mai cerute deserturi din cadrul sesiunilor de team cooking. Castigator detasat a iesit un desert pe cat de rapid, pe atat de savuros si de sanatos: Cheesecake descompus cu coulis de mango. Iata mai jos reteta, ne bucuram sa o impartasim cu voi.

Cheesecake descompus cu coulis de mango

Ingrediente (10 portii):

  • Biscuiti cacao – 2 pachete
  • Unt Lurpak– 1 pachet
  • Mango – 2 buc (foarte coapte)
  • Lamaie – 1 buc si 1/2
  • Rom – 100 ml
  • Avocado copt – 3 buc
  • Banane – 4 buc
  • Mascarpone – 400 g
  • Crema de branza Grace – 400 g
  • Miere – 100 ml
  • Flori comestibile

Mod de preparare:

  • Zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu unt topit pana obtii “un pamant”;
  • Lasa-i sa se raceasca la temperatura camerei;
  • Curata mango si taie-l cuburi;
  • Pune-l in  castron cu putina apa, rom, jumatate din cantitatea de miere si suc de lamaie si blendeaza-l;
  • Daca nu e suficient de inchegat, adauga-l putin pe foc;
  • Blendeaza avocado cu banana, mascarpone, crema de branza Grace si restul de miere;
  • Asaza-le in straturi in recipiente si lasa-le la frigider cca o ora inainte  de a le servi;
  • Decoreaza cu flori comestibile.