Cum sustinem si incurajam diversitatea in echipe prin activitatile de team building

Echipele cu diversitate ridicata sunt mai performate decat echipele mai putin diverse. Aceasta realitate ne-o arata cercetarile din ultimii ani care spun ca echipele in care diversitatea este mai mare sunt mai performate decat echipele mai putin diverse, mai ales in situatii complexe, imprevizibile, care necesita un grad sporit de adaptabilitate. Prin urmare, diversitatea trebuie privita ca un atu, ca o forma de inteligenta a echipei. Diversitatea va fi intotdeauna un avantaj atat timp cat organizatiile reusesc sa creeze un mediu de lucru incluziv, in care toti membrii sa se simta apreciati, importanti si in care vocea lor sa conteze.

Finalul de an este un moment bun pentru organizatii de a incuraja si celebra diversitatea si incluziunea echipelor. Cum? Aratand aprecierea, sustinerea si recunostinta pentru fiecare membru al echipei, oferindu-le o varietate de activitati sau programe de team building din care pot alege si care pot fi cu succes integrate in evenimentele care celebreaza succesul si evolutia echipei pe parcursul anului care se incheie.

Un bun exemplu de program care raspunde unei game de preferinte diverse este Bazarul de ateliere, un mix de activitati variate, din care membrii echipei pot alege ceea le place si li se potriveste. Succesul este asigurat de faptul ca atelierele pot fi organizate in paralel, astfel incat fiecare participant isi poate alege atelierul preferat, in functie de hobby-urile sau de aspiratiile pe care le are. In plus, isi vor crea propriul give away pentru acasa, unul dintre obiectivele fiecarui atelier fiind acela de a crea un produs finit pentru fiecare participant.

Mixul de ateliere este si el personalizabil in functie de profilul si asteptarile participantilor si poate include diverse activitati, precum: Atelier de olarit, Atelier de pictura (jucarii, tricouri, globuri de brad etc.), Atelier de cocktail-uri, Atelier de cafea, Atelier de mindfulness / yoga, Atelier de gatit, Atelier decoratiuni de Craciun.

Astfel fiecare membru al echipei va primi acelasi mesaj, si anume ca este apreciat pentru valorile lui, ca vocea lui este auzita, ca aspiratiile si hobby-urile individuale pot fi celebrate impreuna.