Cum vor arata activitatile de team building in 2024?

Peisajul activitatilor de team building este in continua schimbare, iar 2024 vine sa reconfirme acest trend. In procesul de organizare a evenimentelor de acest tip apar metode inovatoare de implementare, modalitati de implicare a participantilor cat mai personalizate si concepte menite sa surprinda si sa asigure factorul “wow”, oferind participantilor o experienta inedita pe tot parcursul evenimentului.

Facand o sinteza a programelor de team building desfasurate de noi si uitandu-ne atat la colegii nostri din tara, cat si din exterior, am observat cateva tendinte clare spre anumite tipuri de activitati care tind sa creasca ca volum in solicitarille clientilor pentru anul 2024.

Iata cele mai importante tendinte ale programelor de team building, asa cum le-am observat noi:

  1. Continut incluziv și divers

Incluziunea și diversitatea vor fi teme importante pentru anul ce a inceput (dupa cum scriam si anul trecut aici), iar acest lucru se va observa si in activitatile de team building alese de organizatii. Focusul se va pune pe individ si pe aprecierea si celebrarea fiecaruia, iar acest lucru se va observa in evenimente prin gasirea unor activitati care pot fi accesate de participanti in functie de preferinte, pasiuni, disponibilitate. Obiectivul fiind ca fiecare participant sa poata sa-si gaseasca un rol potrivit cu asteptarile sale, dar si sa experimenteze lucruri noi. Un exemplu concludent este Bazarul de ateliere in care pot fi integrate activitati din cele mai diverse, de la sesiuni de gatit, pana pana la ateliere de olarit, graffiti sau mindfulness, iar participantii isi pot alege pe loc experienta pe care vor sa o aiba.

  1. Experiențe locale autentice

In cadrul evenimentelor corporate se vor intalni din ce in ce mai des cerinte pentru experiente locale autentice. Fie ca discutam despre o sesiune de gatit, un atelier de olarit sau o degustare de vin, participantii vor aprecia experienta cu atat mai mult cu cat denota autenticitate si vine la pachet cu informatii valoroase si mod de implementare hands on.

Am vazut in 2023 manifestandu-se dorinta de implicare a participantilor in bucataria locala, in activitati specifice zonei in care are loc evenimentul, intr-un efort de a aduce la viața aroma exclusiva, specifica unei anumite zone.

  1. Sustenabilitate, CSR și practici ecologice

Sustenabilitatea este un concept aflat pe buzele tuturor si are o importanta din ce in ce mai mare la nivel global, facand parte din strategiile de dezvoltare ale multor organizatii.

Este momentul potrivit pentru companii sa isi sporeasca gradul de sustenabilitate, sa intreprinda activitati ecologice si de CSR. Unele dintre activitați includ utilizarea materialelor durabile, reducerea deșeurilor și compensarea emisiilor de carbon.

In 2023 activitatile de responsabilitate sociala au avut un trend ascendent, care va continua si in 2024. De la activitatile care au ca scop final donarea de mobilier, biciclete, rechizite, jucarii si pana la activitati punctuale de plantare, gatit, renovare, plecand de la nevoile unui centru sau asociatii caritabile, acest tip de activitati au un impact pozitiv urias asupra participantilor implicati.

 

  1. Experiențe de team building care confera spatiul optim pentru discutii autentice si de incredere si faciliteaza descoperirea colegilor intr-o lumina diferita fata de cea de la birou

Mai mult ca oricand, team building-ul va continua sa fie un element important in strategiile de HR si in 2024, concentrandu-se in special pe aducerea impreuna a colegilor, pe cunoasterea acestora, pe deschiderea unor cai de comunicare de incredere. Paradoxal, intr-o era a comunicarii, pare ca e tot mai provocator sa avem conversatii autentice, sa lucram impreuna, sa colaboram si sa ne folosim de puterea echipei. De aceea evenimentele de team building devin spatii si oportunitati special gandite pentru a creste interactiunea, colaborarea si conversatiile intre colegi si echipe, iar acest lucru se observa rapid in cresterea angajamentului si a eficientei echipelor.