Am promis intr-o postare anterioara sa revenim cu vesti despre implementarea activitatilor noastre de team building in cadrul echipei: FAMILIE. Si iata ca, dupa mai mult de o saptamana de activitati, va prezentam pe scurt cam cum a decurs prima dintre ele: Cook&Fun. Asa cum ii spune si numele: am gatit si ne-am distrat! Fiind primul “eveniment” de acest gen, am ales mancare libaneza, pentru ca include preparate pe gustul tuturor pretentiosilor.

Am inceput activitatea cu o scurta introducere: de unde vine aceasta mancare, cum a aparut ea, unde este situat Libanul pe harta (copiii au fost foarte incantati de aceasta lectie de istorie culinara si geografie). Pentru “spectacol”, am pregatit cateva imagini din Liban, pe care le-am vizionat pe televizor, iar muzica aleasa in timpul gatitului a fost traditional libaneza, desigur :).

Si am pornit la gatit: am format echipe de cate doi si ne-am alocat retetele. In prealabil am eliberat masa si am asezat boluri, ustensile, ingrediente (asa cum facem la evenimentele noastre obisnuite). Si am inceput sa gatim, iar din acel moment, nu stim cum a zburat timpul, nu ne amintim ce s-a mai intamplat exact, pentru ca toata lumea s-a implicat complet si a savurat fiecare pas al “creatiei”. Iar copiii au fost pur si simplu absorbiti de activitate. La final am sarbatorit printr-o degustare cu pofta a delicioaselor preparate, degustare ce a tinut loc de cina copioasa. Ne-a placut atat de mult incat am stabilit ca o data la doua zile sa facem aceasta activitate.

In cazul in care doriti sa realizati aceasta activitate la voi acasa, las mai jos retetele folosite de noi:

Tabuleh

Ingrediente (dupa gust):

  • Patrunjel
  • Rosii
  • Cous cous
  • Ceapa
  • Zeama lamaie
  • Ulei de masline
  • Sare

Se face cous cous-ul: se pune intr-un bol o jumatate de cana de cous cous, peste care se adauga o jumatate de cana cu apa fiarta si se acopera vasul pentru 5 minute. Apoi e gata. Se toaca patrunjelul marunt. Se taie rosiile cubulete. Se toaca ceapa marunt. Se amesteca: patrunjelul, rosiile, ceapa, cous cousul. Se adauga zeama de lamaie si ulei de masline, putina sare si se amesteca.

Humus

Ingrediente:

  • 1 conserva boabe de naut
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita pasta de Tahine
  • Putina sare
  • 2-3 cuburi de gheata

Se blendeaza totul si gata.

Labneh

Ingrediente:

  • 1 borcan mare iaurt grecesc
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • Putina sare

Usturoiul se piseaza. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol.

 

Carne de vita la tigaie

In prealabil, taiati carnea fasii si lasati-o la marinat cateva ore in sirop de rodii, ulei de masline, sare si piper. Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se prajeste atata timp cat e nevoie.